Акценти
Начало / Образование / Преподавател от Педагогическия колеж в Плевен участва в Годишната eTwinning конференция в Лисабон

Преподавател от Педагогическия колеж в Плевен участва в Годишната eTwinning конференция в Лисабон

„Подходи за развитие на ранната грамотност” е темата на доклада, който преподавателката от Педагогически колеж –Плевен  и национален eTwinning посланик доц. д-р Теодора Вълова представи на Годишната eTwinning конференция в Лисабон. В доклада и презентацията си тя  засяга теми като: Грамотността като феномен; Съвременни тенденции за повишаване на  мотивацията за четене; От стратегията на обучителните модули към националната стратегия. Освен основната тема, доц. Вълова представи и българското ноу-хау относно насърчаване на четенето чрез дейности и проекти в портала eTwinning. То е резултат от мащабно изследване, проведено в пет пилотни региона и цели да се проучат параметрите за участие в екип и съвместна дейност на учителите като членове на образователен онлайн портал. Цялостната дейност на учителите и техните ученици в портала дава възможност за развитие на компетентности, водещи при едните до насърчаване на ранен интерес към книгата и четенето, а при другите – до професионално развитие и самоусъвършенстване, обясни доц. Вълова. Участниците в конференцията бяха поздравени от Андрула Василио – европейски комисар за образованието, културата, многоезичието, младежта и спорта.

Мрежата за електронно сътрудничество eTwinning представлява виртуална класна стая на Европа, в която ученици и преподаватели от 100 000 училища в 33 европейски държави участват в интерактивни проекти с помощта на Интернет. Програмата eTwinning е част от програмата „Коменски“ на ЕС и всяка година получава финансиране в размер на близо 10 млн. евро.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...