Акценти
Начало / Образование / Преподаватели и директори от Кнежа се учиха да създават портфолио

Преподаватели и директори от Кнежа се учиха да създават портфолио

knega1

Обучение на тема „Изграждане и използване на електронно учителско и детско портфолио” се проведе на 27 ноември ОДЗ „Огнян Михайлов” в град Кнежа, информират от пресцентъра на Община Кнежа. Обучението се е провело по инициатива на директорите на детските заведения в общината.

Учителското портфолио ще стане задължително през следващата 2014/2015 г. с промените, които се очакват в Закона за предучилищното и училищно образование, който въвежда и оценка на преподавателите. С оглед на бъдещите нововъведения детските заведения организираха обучението с подкрепата на РААБЕ България ООД в лицето на нейния лектор.

Учителското портфолио ще се използва за оценяване  качеството на дейността на учителя. В него ще бъде събирана информация за неговите постижения  – дипломи, сертификати, грамоти, участия в квалификационни курсове и прилагане на интерактивни методи на обучение с децата.

 Портфолиото на децата ще представлява кратка история за успехите на детето по различни направления и ще отразява промените в неговото развитие.

Използваната квалификационна форма е дала възможност на двадесет учители и директори на детски заведения в общината да бъдат обучени как да създават, поддържат и използват портфолиото като иновационен инструмент за удостоверяване  качеството на работа на преподаватели и деца.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...