Акценти
Начало / Култура / Премиерният спектакъл „Балада за Георг Хених” представят през февруари в ДКТ „Иван Радоев”

Премиерният спектакъл „Балада за Георг Хених” представят през февруари в ДКТ „Иван Радоев”

На 9 и 10 февруари ще са премиерните представления на най-новото заглавие в репертоара на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в Плевен – „Балада за Георг Хених” от Виктор Пасков. Гост-режисьор на спектакъла е Крум Филипов, сценографията и костюмите са на Виктория Филипова. В главната роля публиката отново ще види на сцената на Драматичния театър актьорът Христо Домусчиев. Редом с него ще застанат и младите актриси Бориса Сарафова и Евелина Костова, които са най-новото попълнение на плевенската трупа.

През февруари в афиша на плевенския театър са включени още  представления на „Женитба” – 13 февруари, „Женско царство” – на 22 февруари, „Цимбелин” – на 27 февруари. „Балада за Георг Хених” ще има още едно представление през февруари – на 16-ти.

В програмата на театъра са включени четири представления за деца. На 8 и 27 февруари те ще могат да гледат „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче”. На 15 февруари е представлението на „Франклин”, а „Объркана приказка” ще се играе на 17 февруари. Малките приятели на театъра ще имат възможност за още една среща с любимите си герои от „Куклена фиеста” на 23 февруари.

През месеца на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ ще гостува Държавния музикален и балетен театър – София с оперетата „Една нощ в операта“ на Рихард Щраус. Представлението е на 15 февруари от 19 часа.

И една книга ще бъде представена в театъра – „Укротена не докрай“,  на актрисата Йонка Илиева. Представянето е на 3 февруари, от 18 часа на сцена „Фоайе“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...