Начало / Общество / Премахнаха поредните нерегламентирани сметища край Плевен

Премахнаха поредните нерегламентирани сметища край Плевен

Община Плевен продължава с усилията по разчистване на образували се нерегламентирани сметища. За пореден път са премахнати отпадъците, насипани до пътя срещу бившия Стъкларски завод, който води до стрелбището в местността Витска Елия. Последният от поредицата сигнали за нерегламентирано сметище там е подаден от служебния заместник-министър в Министерството на околната среда и водите инж. Петър Димитров, бивш директор на Басейнова дирекция Дунавски район – Плевен. За да се спре достъпът на автомобили, които изхвърлят отпадъци, Община Плевен насипа на мястото диги.

Второто място, на което е имало нерегламентирано изхвърлени отпадъци, е в края на с. Буковлък, покрай пътя, водещ към сметището. За почистване на мястото е получено писмо от РИОСВ – Плевен. Кметът на Община Плевен Георг Спартански призова колегата си Георги Божинов, кмет на селото, да вземе строги мерки към извършителите и да им наложи санкции.

Голямо нерегламентирано сметище ще бъде премахнато и в с. Къшин, сигнал за него местната администрация е получила от Прокуратурата след писмо от РИОСВ. На място са открити големи количества изхвърлени стари автомобилни гуми, строителни, битови и всякакви други видове отпадъци. Предстои да бъде изяснен размерът на средствата, които ще са необходими за ликвидиране на сметището.

Средно годишно над 350 хил. лв. от бюджета на Община Плевен се изразходват за изчистването на образувани незаконни сметища.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...