Акценти
Начало / Здравеопазване / Премахната е бюрокрацията при подаването на документи от двойките с репродуктивни проблеми

Премахната е бюрокрацията при подаването на документи от двойките с репродуктивни проблеми

Премахната е бюрокрацията при подаването на документи за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми в община Плевен. Това съобщи председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев на среща с медиите днес. До това се е стигнало с утвърждаването на критериите за разпределение на средствата на вчерашното заседание на местния парламент. С промените общинската администрация вече ще се сдобива по служебен път с част от документите, които се изискват.

Припомняме, че местният парламент гласува 25 хил. лева, с които ще бъдат подпомогнати двойките с репродуктивни проблеми в община Плевен през 2016 г.. Предвидената сума за подпомагане на двойка е в размер на 500 лв..

От помощта за ин витро могат да се възползват семейни двойки, живеещи на семейни начала, самотни жени с постоянен и настоящ адрес на територията на община Плевен и за период не по-малко от една година преди датата на кандидатстване. Сред документите трябва да има и медицинско становище (удостоверение, етапна епикриза) за наличие на репродуктивен проблем. Той се издава се от лечебното заведение, в което ще бъдат извършени необходимите изследвания и/или манипулации.

Документите за кандидатстване за финансово подпомагане подават в Център за административно обслужване на граждани на община Плевен, пл. „Възраждане” 4.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...