Акценти
Начало / Здравеопазване / Прекратиха конкурса за директори на РЗОК

Прекратиха конкурса за директори на РЗОК

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) взе решение за прекратяване на обявения конкурс за заемане на длъжността „Директор на РЗОК“, съобщават на сайта на Здравната каса.

Причините за прекратяване са: открити пропуски в обявлението за конкурса във връзка с изискваните документи, които кандидатите трябва да представят спрямо утвърдените от Надзорния съвет; несъответствие между посочените в обявлението изисквания за заемане на длъжността и утвърдената длъжностна характеристика за „Директор на РЗОК“; липса на регламент в обявлението за начина на провеждане на конкурса, се посочва в съобщението.

Документите, които са подадени за участие в конкурса, не са отваряни и разглеждани и ще бъдат върнати лично на кандидатите без да бъдат отваряни, уточняват от НЗОК.

Решение за нов конкурс ще бъде взето на следващо заседание на Надзорния съвет.

Ще припомним, че за 23 РЗОК в страната, между които и плевенската, беше обявен конкурс за избор на директор поради изтичане на мандата на досегашните ръководители. Срокът за подаване на документи изтече на 10 юли. По неофициална информация за РЗОК – Плевен кандидатите бяха четирима, като двама от тях вече са заемали този пост. Единият е досегашният директор Мартин Митев, а другият е д-р Венцислав Михов, заемал директорския стол на РЗОК – Плевен преди Митев.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...