Акценти
Начало / Общество / Прекратиха договора на фирмата, събираща такси на Капитан Андреево

Прекратиха договора на фирмата, събираща такси на Капитан Андреево

Агенцията по безопасност на храните е прекратила договора с частната фирма, която извършва дезинфекцията на превозните средства на граничния пункт Капитан Андреево, съобщава fakti.bg. За намерението си да направи това обяви тази сутрин в „Преди всички” по БНР директорът на институцията Йордан Войнов.

„Във връзка с големия обществен интерес към процедурата по предоставяне на дейността по извършване на дезинфекция, както и събирането на дължимите за дейността такси за влизащите в страната превозни средства през ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово, Българска агенция по безопасност на храните прекрати договора с фирмата изпълнител”, заявиха от БАБХ, цитирани от fakti.bg.

Това става ден след като бившият депутат от Коалиция за България Румен Петков обяви пред журналисти в Плевен намерението си да изпрати сигнал до главния прокурор за дейността на частната фирма на граничния пункт Капитан Андреево. Става дума за това, че преминаващите пътни превозни средства заплащат по 20 лв. за дезинфекция на автомобилите, към които се прибавя още 10 лв. такса за обслужване от фирмата. Петков показа и ксерокопие на фискален бон за сумата от 30 лв., издаден от въпросната фирма. Според бившия депутат така се печели по близо половин милион лева месечно за дейност, извършвана до преди месец от държавна структура.

Йордан Войнов обясни още тази сутрин, че заради дезинфекцията Агенцията по храните е трябвало да наеме допълнителен нещатен персонал. Той каза и че ще провери твърдението на Румен Петков, че частната фирма е била създадена дни преди да спечели обществената поръчка.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...