Акценти
Начало / Новините в снимки / Прекрасни гледки от Будапеща представя унгарски фотограф в галерия „Бешков”
Дворецът на крепостта Буда

Прекрасни гледки от Будапеща представя унгарски фотограф в галерия „Бешков”

Успешният унгарски  фотограф Бела Бернолак представя в Плевен 63 прекрасни фотографии, в които е запечатал красотите на Будапеща. Изложбата беше открита тази вечер в Художествена галерия „Илия Бешков” от главния уредник на галерията Антония Караиванова и началникът на отдел „Образование и култура” в Община Плевен Йонита Иванова.

При представянето на изложбата Антония Караиванова разказа, че изложбата  „Будапеща през бленда“ е създадена през 2013 г. по повод 140-та годишнина от обединението на Буда, Пеща и Обуда. За някои от фотосите, включени в изложабата, Бернолак трябвало да получи специално разрешение, обясни Караиванова. По думите й всеки, който е бил в Будапеща, може да открие сред фотосите своя спомен за този красив град. Самият художник фотограф е изразил надежда, че творбите му ще бъдат харесани и ще бъдат повод за нови изложби.

Такава ще има още през месец януари, когато в галерия „Бешков” ще бъде представена унгарска музайка. Тогава ще имаме повод отново да говорим за Будапеща, за унгарското изкуство, за унгарската фотография, каза още Антония Караиванова.

Йонита Иванова акцентира върху това, че културните връзки, създадени от плевенската галерия, са тези, които помагат да се задълбочат отношенията между нашата страна и Унгария.

Изложбата „Будапеща през бленда” е реализирана съвместно с Унгарски културен институт „Балаши“ – София. Досега е представяна в Москва по време на „Нощ на музеите и галериите”, както и в Националната галерия в София.

Следваща Предишна
Градска порта, крепост Буда
Градска порта, крепост Буда

Парламентът отгоре
Парламентът отгоре

Рибарникът на остров Маргит
Рибарникът на остров Маргит

IMG_1594изложба откриване
IMG_1589фото изложба Будапеща
IMG_1595фото изложба
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...