Акценти
Начало / Спорт / Преизбраха Петьо Маринов за президент на федерация по кореспондентен шахмат

Преизбраха Петьо Маринов за президент на федерация по кореспондентен шахмат

БФКШ - ръководство

Редовното отчетно-изборно събрание на Българската федерация по кореспондентен  шахмат (БФКШ) се проведе на 19 април в Троян.. Присъстваха делегати от 11 клуба (от 16 членове на БФКШ), както и много любители и гости от цялата страна.

Делегатите и гостите бяха запознати с дейността на федерацията за отчетният период 25 август 2012-18 април 2015. Докладите на УС и на КС бяха гласувани и приети единодушно. Бяха извършени корекции в устава, като се промени мандатността на УС от 3 на 4 години. След това се пристъпи към избор на президент и управителни органи на федерацията. В законоустановения срок в УС на БФКШ беше постъпила само една кандидатура – тази на досегашния президент Петьо Маринов. Той беше подкрепен  единодушно за нов управленски мандат, който е четвърти пореден за Маринов.

По предложение на преизбрания президент на федерацията бяха избрани и членовете на УС на БФКШ – Георги Сапунджиев, Николай Йорданов, Деян Димитров, Тошко Кирков, Красимир Бочев, Ваньо Стойнов, Александър Парушев и Симеон Винчев. За председател на КС беше избран Венцислав Нинов, а за членове д-р Атанас Мърмаров и Васил Василев.

Президентът на федерацията Петьо Маринов от трибуната декларира приоритетите на БФКШ, а именно: провеждане на нов конгрес на ИКЧФ в България участие на БФКШ в съвместни проекти с БФШ , както и предприемане на осезаеми мерки за увеличаване на членската маса на федерацията.

Със  званието майстор на спорта по кореспондентен шахмат бяха удостоени Стамат Петков и Емил Малчев – носители на Купа България и Васил Василев – шампион на България за 2014 година.

БФКШ - награди

Гост на отчетно-изборното събранието беше Николай Велчев, изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат и отговорникът  за спорта на община Троян – Тодор Комитов, които наградиха с купи, медали, грамоти и плакети състезателите, постигнали международни успехи и призови класирания в състезания от вътрешния календар на БФКШ.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...