Акценти
Начало / Последни новини / Преизбраха Петьо Маринов за председател на „Спартак Плевен XXI“

Преизбраха Петьо Маринов за председател на „Спартак Плевен XXI“

шах (3)

Председателят на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Петьо Маринов беше преизбран на поста си. Това се случи на извънредно отчетно-изборно събрание, информират от клуба.
Събранието беше открито от председателя на СКШ „Спартак Плевен XXI“ Петьо Маринов, който поясни, че събранието е извънредно, тъй като се свиква във връзка с предложен нов план за развитие и привличане на нови спонсори. За председател на събранието единодушно бе избран Чавдар Андреев, а за протоколчик – Габриел Георгиев.
Петьо Маринов прочете отчета на УС за периода декември 2013 – април 2015 година. Във връзка с унифициране на мандатността на клуба с мандатността в други клубове и шахматната федерация, се реши да се направи промяна в устава от 3 на 4 години.
След това с 14 гласа от 14 възможни за председател на „Спартак Плевен XXI“ беше избран Петьо Маринов. Новият председател предложи своят екип включващ Чавдар Андреев – зам.-председател, и членове Илиян Игнатов, Габриел Георгиев и Йордан Маринов.
След избора на новият УС, председателят на клуба побърза да поясни, че е била наложителна смяната на Илиян Младенов, като член на УС, тъй като той от години живее в Англия и няма възможност да вземе пряко участие в управлението на клуба, но винаги неговото мнение ще се взема в предвид и той остава капитан на мъжкият представителен отбор.
Беше отделено сериозно внимание върху развитието на клуба в краткосрочен план, привличане на нови спонсори, както и амбиции клубът да заеме водещо място в развитието на детско-юношеският шахмат в България. В тази връзка клубът застава категорично зад треньора на „Спартак Плевен XXI“ мс Михаил Гигов. Ще бъдат ползвани и треньорските услуги на състезателя на клуба и национал на България – гм Красимир Русев.
От своя страна Чавдар Андреев отбеляза, че клубът е започнал организационно много силно годината с домакинства на ДИП 8 и 10 години и финалите за мъже и жени. След броени дни предстои и участие на представителните отбори на „Спартак Плевен XXI“ – мъже и жени на ДОП по шахмат в к.к. „Слънчев бряг“, като целта пред женския отбор е 1-ото място в Б група, осигуряващо участие в А група през 2016 година. Утвърден беше състава на жените: фиде майстор Пламена Андреева, мс Славея Щерева ,Вероника Андреева , Милена Стефанова и Гергана Димитрова. В мъжкия отбор ще вземат участие Фиде майстор Николай Йорданов, мс Стелиян Георгиев, мс Михаил Гигов, Радослав Атанасов и Петьо Маринов.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...