Акценти
Начало / Общество / През юни мобилни пунктове ще  събират опасни отпадъци от домакинствата в община Левски

През юни мобилни пунктове ще  събират опасни отпадъци от домакинствата в община Левски

От 3 до 23 юни съгласно утвърден график, във времето от 9.00ч.до 13.00ч.в град Левски и селищата на общината ще бъдат открити мобилни пунктове за събиране на опасни отпадъци, които подлежат на безвъзмездно предаване от страна на гражданите.

 Това са лекарства с изтекъл срок на годност; живачни термометри и живак/и други отпадъци, съдържащи живак/;перилни и почистващи препарати, дезинфектанти, белина и др., препарати за борба с вредители, пестициди, киселини, основи и фотографски химични вещества, съдържащи опасни вещества; бои, политури и лакове, разредители за боя, терпентин, лепила, мастила; опаковки от посочените продукти; негодни батерии и акумулатори;  излезли от употреба електрически и електронни уреди, в т.ч стари телевизори и печки, бойлери, хладилници, компютри, електрически домакински уреди, луминесцентни лампи.

Община Левски предупреждава,че  неправилното съхранение на опасните отпадъци,  тяхното нерегламентираното изхвърляне или опитите за самоволно обезвреждане, могат да доведат до сериозна вреда на околната среда и човешкото здраве.

Съгласно утвърдения график на 3 юни мобилните събирателни  пунктове ще бъдат разположени от 9.00ч.до 13.00ч. на площадите в селата Асеновци и Градище.

На 9 юни те ще бъдат на площада в с.Козар Белене и срещу комплекс”Елба”в град Левски.

На 10 юни двата мобилни събирателни пункта ще бъдат в град Левски – в градския парк и на зелената площ до джамията.

На 16 юни опасни отпадъци от домакинствата ще се събират в село Обнова на площадите – до пощата и долен център.

На 23 юни двата мобилни събирателни пункта ще бъдат отново в град Левски – до ЖП гара Левски и до Пощата.

Опасните  отпадъци от домакинствата се приемат и в Център за събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци в град Левски, който се намира в индустриалната зона на града, в непосредствена близост до Петролна база, стар ДАП и Топливо Левски – Екострой БГ.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...