Акценти
Начало / Общество / През март завършват изграждането на шестте центъра от семеен тип

През март завършват изграждането на шестте центъра от семеен тип

Центрове от семеен тип - Дружба

До 1 март следващата година трябва да приключи строителството на шестте центъра за настаняване от семеен тип за деца, изведени от специализирани институции, които Община Плевен изгражда по проект „Разширяване на мрежата от резидентни социални услуги в общността за деца в риск”. Срокът ще бъде спазен, съобщи днес на пресконференция ръководителят на проекта Стефан Захариев. Той отчете свършеното до момента, като отбеляза, че в най-напреднал етап  са двете защитени жилища на ул. „Трите бора” в жк „Дружба”. Те вече имат издаден акт 15. Останалите четири центъра за настаняване все още са в етап на строеж. Те са в жк „Сторгозия”,  на ул. „Цар Самуил” , ул. „Гургулят” и ул. „Бяло море”.

 При завършването и на шестте центъра в тях ще бъдат настанени 72 деца в риск и лица с увреждания, като възможностите на шестте защитени жилища са за прием на 84 лица, уточни Захариев.

На пресконференцията стана ясно, че е обявена нова процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на фирма, която ще осигури обзавеждането и оборудването на шестте центъра. Причината е, че предишната процедура е прекратена, тъй като явилите се фирми не са отговоряли на поставените изисквания. Стефан Захариев гарантира, че това няма да забави изпълнението на проекта.

Общата стойност на проекта е 3 млн.608 хил. лв. След окончателното му приключване от Община Плевен ще кандидатства с нов проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” за издръжка на услугите в защитените жилища.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...