Акценти
Начало / Общество / Пред паметника на Четвърти пехотен полк беше отслужена панихида за загиналите български воини

Пред паметника на Четвърти пехотен полк беше отслужена панихида за загиналите български воини

По повод Архангелова задушница днес пред паметника на Четвърти пехотен полк в Градската градина в Плевен се състоя церемония за отдаване на почит на загиналите български воини. Ритуалът започна с панихида в памет на загиналите във войните офицери и войници от плевенския край, отслужена от плевенски  свещеници.

zadu-T2

Началникът на Плевенския гарнизон – полк. Николай Бешев, прие  почетния строй на представителна рота, след което се обърна със слово към събралите се.  „На този ден ние,православните  български християни свеждаме чела и коленичим, за да почетем паметта на своите воини и герои, дали живота си за свободата на отечеството. Нека за миг си припомним историята на нашето Отечество, което съществува от векове, благодарение на своите воини, готови винаги да пожертват живота си за целостта на своята Родина”, каза в словото си полк. Николай Бешев.

Той  подчерта, че българските воини са се превърнали в еталон на безкористно и честно изпълнен дълг към родината и призова да запазим тяхната памет, за да я пренесем в бъдещето.

zadu-T4

Церемонията завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Четръвти пехотен плевенски полк. Глави пред паметта на загиналите сведоха  народният представител Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, офицери от запаса, граждани.

zadu-T5

zadu-T3

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...