Акценти
Начало / Общество / Предстои разчистване на изпочупените клони в „Сторгозия“ и „Дружба“

Предстои разчистване на изпочупените клони в „Сторгозия“ и „Дружба“

 

Изпочупените клони в кварталите „Сторгозия“ и „Дружба“ ще бъдат извозени скоро. Над 80 курса с клони извози до сметището общинската фирма „Паркстрой“ след падналия сняг в Плевен до днес. Това е основна задача на дружеството, за да се почисти града от изпочупените и нападали клони – информират от фирмата. Работи се на центъра, в Градската градина, района на ЧЕЗ, до ДНА и ЦРД.  Причината за голямото количество изпочупени дървета и клони в Плевен са мокрият сняг и обледяването.
Работниците ще отстранят днес днес дървета – орех и кестен, до Областната управа. Това се налага, тъй като кестенът пречи на контактната мрежа на тройлейбусите, а корените на ореха застрашават основите на сградата, уточняват от фирмата.
10-те кълбовидни дървета до водните огледала вече са с оформени корони. Направена е първата за сезона резитба на кълбовидните кленове, които са засадени в началото на 70-те. През последните години короните им не са поддържани. Такива резитби трябва да се извършват ежегодно, каквато е и световната практика.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...