Начало / Образование / Предстои петото издание на Деня на народите в Медицинския

Предстои петото издание на Деня на народите в Медицинския

На 11 ноември 2017 г., събота, от 14.00 ч, Спортният комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет (МУ-Плевен) за пети път ще се превърне в сцена, на която студентите на висшето училище ще представят своите държави – различни култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци. Това разнообразие от изпълнения на студенти от над 10 държави ще се разгърне по време на поредното издание на превърналия се в традиция за МУ-Плевен – Ден на народите (International Day). Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с различните култури на родните си държави. Студентите на МУ-Плевен вярват, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни и по-лесно ще живеят и учат заедно.

В организацията и в програмата на събитието се включват над 250 студенти, водени от амбицията да представят своите култури, от над 10 държави – България, Великобритания, Германия, Непал, Индия, Пакистан, Обединени Арабски Емирства, Бангладеш, Япония и Шри Ланка. Представянето на отделните държави е на отбори, чрез които студентите ще запознаят аудиторията с автентичните за страната обичаи, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имат възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. За пореден път отборите ще бъдат оценени от компетентно жури от преподаватели и членове на ръководството на висшето училище, което ще излъчи държава-победител и ще връчи награди за най-атрактивно представена националност.

С подкрепата на Академичното Ръководство в лицето на проф. д-р Славчо Томов, Ректор на МУ-Плевен, и проф. Ангелина Стоянова, ръководител на центъра за чуждестранни студенти, Денят на народите е посветен на благородна кауза. Тази година студентите са обединени от идеята да помогнат на малкия Азер, който е роден с епилепсия и се нуждае от средства за провеждане на специална рехабилитация. Помощта ще бъде осигурена от събраните входни такси.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...