Акценти
Начало / Култура / Представяне на три книги, изложба и концерт през новата седмица в Плевен

Представяне на три книги, изложба и концерт през новата седмица в Плевен

Поредица от културни мероприятия са предвидени за следващата седмица от Община Плевен. На 29 септември, вторник, от 11:00 ч.в ХГ „Дарение Светлин Русев” ще се състои представяне на книгите „Господарят на нощта“ и „Моята църква България“ – лирика, с автор Иван Атанасов. Организатор на мероприятието е Национален литературен кръг „Зора“. На следващия ден, отново в галерията, от 16:30 ч. ще бъде представянето на книгата „Страници от историята на плевенския край“ с автор д-р Георги Андреев. Организатори на събититето са Община Плевен, Читалище „Христо Ботев“ и Съюз на краеведите, клон Плевен.
На 1 октомври, четвъртък, в Арт център – Плевен от 18 часа ще бъде представена юбилейна изложба “На 80 години” на Данаил Мицев. По-късно вечерта – от 19 часа в читалище „Съгласие”, с концерт на Плевенска филхармония по повод 1 октомври – Световния ден на музиката, ще бъде открит и творческия сезон на филхармониците. Солисти ще бъдат Мичо Димитров – цигулка и Стоимен Пеев – цигулка, под диригентската палка на Пламен Джуров
През новата седмица ще бъде отбелязана и 60-годишнина на певческа група към НЧ „Изгрев- 1926” в село Върбица. Той ще се проведе на 30 септември, сряда, от 10:00 ч.в Клуб „Добра среща” – с. Върбица.
В края на седмицата ще бъде отбелязан и Световният ден на ходенето. Неговото начало ще бъде поставено на 3 октомври от 9:00 часа на входа на парк „Кайлъка“.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...