Акценти
Начало / Общество / Представители на Община Гулянци обмениха добри практики с колегите си от Будапеща

Представители на Община Гулянци обмениха добри практики с колегите си от Будапеща

община Гулянци посещение Будапеща
Снимка: Община Гулянци

Делегация от Община Гулянци е взела участие  в културно – образователната програма „Перлите на Дунав и Европа”, която се е провела в края на октомври в Будапеща и Братислава, съобщават от пресцентъра на крайдунавската община. Инициативата е част от дейностите по проект „Морска академия 2020”   на  АДО „Дунав” и се провежда под патронажа на Н.Пр. Бисерка  Бенишева – посланик на Република България в Унгария.

От Община Гулянци във форума са взели участие зам.-кметът Владимир Дюлгеров, председателят на ОбС Гулянци Огнян Янчев, ръководители на дирекции и отдели в Общината, директори и педагози от училища и детски градини в Гулянци.

В рамките на програмата е организирана конференция в  Будапеща за обмен на опит и добри практики от двете страни в сферата на образованието, културата и иновациите, както и на възможностите за българо – унгарско сътрудничество. Участниците в културно – образователната програма са посетили българското училище в Братислава.

Зам.-кметът на Община Гулянци – Владимир Дюлгеров, е връчил плакет на Общината и типично български сувенири на домакина на форума Золтан Гилице – зам.-кмет на Будапеща с ресор „Образование и култура”.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...