Начало / Образование / Представители на Испанското посолство посрещнаха днес в ГПЧЕ – Плевен

Представители на Испанското посолство посрещнаха днес в ГПЧЕ – Плевен

Представители от отдел „Образование“ към Испанското посолство в България посетиха днес ГПЧЕ – Плевен. Те бяха посрещнати от ръководството на училището, учители по испански език и ученици, изучаващи испански език като първи чужд език.

Сесар Аха Мариньо, съветник по образователните въпроси в Посолството, изказа своето удовлетворение от визитата и нивото, което поддържат учениците. След кратка обиколка на учебната база, Сесар Мариньо бе запознат от директора на гимназията Юрий Тодоров с летописната книга на училището, която датира от 1909 година, както и книгата за дипломи от периода 1944 -2003 година.

ГПЧЕ

Представителите на Испанското посолство с любопитство разпитваха и за връзките на Плевен с Русия и какво е привличало руснаците през годините в нашия град. Мариньо подчерта, че през последните години има сериозен интерес от българска страна към Испания и Латинска Америка. В тази връзка от отдел „Образование” са много доволни от провежданото обучение, което личи от успехите, които имат учениците в различни състезания и реализацията им след завършване на училище. „Трябва да поздравим и да издигнем директорите на това училище и учителите, които полагат толкова много усилия и с много нежност постигат тези резултати”, сподели Мариньо. Той допълни, че не казва това, само защото гостуват на училището, а е искрен в мнението си. Образованието в България е на едно много високо ниво спрямо други страни, допълни още представителят на Посолството. „Познаваме добре училището и мога да кажа, че е едно прекрасно учебно заведение. Най-важно за нас е качеството на хората, които работят, защото това е важно за учениците”, каза още Сесар Мариньо.

ГПЧЕ

От своя страна Юрий Тодоров изказа своята благодарност на Испанското посолство за всестранната подкрепа, която им се оказва за успешното изучаване на испански език в училището. Всички необходими учебници, подбрани от преподавателите по испански език в училището, се подсигуряват от Посолството. Отделно от това учители от Испания се включват в учебните занимания. Директорът на ГПЧЕ – Плевен допълни, че през последните години гимназията може да се похвали с лауреати по испански език и това не е случайно.

Визитата на представителите от Испанското посолство продължи с програма, подготвена от учениците, изучаващи испански език в училището.

Следваща Предишна
ГПЧЕ
ГПЧЕ
ГПЧЕ

ГПЧЕ
Следваща Предишна

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...