Начало / Общество / Представители на Българската асоциация на заведенията в Плевен се срещнаха с областния управител

Представители на Българската асоциация на заведенията в Плевен се срещнаха с областния управител

Областният управител Мирослав Петров прие в кабинета си днес представители на Българската асоциация на заведенията в Плевен. На срещата присъстваха и представители на РЗИ – Плевен. Поводът бе заповедта на директора на РЗИ за осигуряване на 1,5 м дистанция между облегалките на най-близо разположените столове от две съседни маси за периода от 22.10 – 08.11., включително, с което изискване собствениците на заведения в Плевен изразиха несъгласие. Изяснено бе, че заповедта на директора на РЗИ е в изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването за прилагане на мерки съобразно отчетена 14 дневна заболеваемост на и над 60 на 100 000 население.

„Прави се всичко възможно да се балансират нещата, доколкото епидемичната ситуация позволява това. Важно е бизнесът да не спира да работи, защото това означава и сигурна заетост за хората, но, съгласете се, от първостепенно значение е опазване здравето на хората.”, отбеляза областният управител Мирослав Петров.

Представителите на РЗИ призоваха да се спазват разписаните мерки и подчертаха, че в лицето на собствениците на заведения в Плевен виждат партньори в тези общи усилия. Деклариран бе категоричен ангажимент за стриктното съблюдаване и прилагане на противоепидемичните мерки в заведенията. Предстои собствениците на плевенските заведения да се срещнат и с кмета на Плевен и да дискутират с него още въпроси, които касаят тяхната работа в динамичната епидемична обстановка.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...