Акценти
Начало / Спорт / Отборът на Белене победи в регионалното състезание „Млад огнеборец”

Отборът на Белене победи в регионалното състезание „Млад огнеборец”

Днес в Плевен се проведе  регионалното състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. В него участваха седем отбора победители в районните състезания.

Първо място в региоиналното състезание завоюва отборът на МПО „Млад огнеборец” при ОУ „Васил Левски” – Белене. Отборът продължава да се състезава в ХІІІ републиканско състезание на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” – Варна 2012 г., което ще се проведе от 8 до 11 юни тази година.

На второ място остана отборът при Общински детски комплекс – Никопол, а трети се класира отборът на ОУ „Васил Левски” – Кнежа.
Грамота от името на областният управител на област Плевен беше връчена на най – младия огнеборец в област Плевен – Калин Паскалев Колев от СОУ „Крум Попов” град  Левски. Екипите на младите огнеборци получиха купи, грамоти и поощрителни награди.

Днес бяха обявени и резултатите от областния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Награждаването на млади художници стана по време на откриването на изложбата на отличените детски творби, подредена във фоайето на Центъра за работа с деца. Отличените автори получиха материали за рисуване, а рисунките, класирани на първите три места в съответните категории, ще участват и в националния конкурс.

Празникът на младите огнеборци беше организиран от ОУ „Противопожарна безопасност и защита на населението” съвместно с Областна администрация Плевен, Община Плевен, Регионален инспекторат по образованието и Център за работа с деца.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...