Начало / Политика / Предсрочни парламентарни избори заради влошаването на социално-икономическата обстановка прогнозира Румен Петков

Предсрочни парламентарни избори заради влошаването на социално-икономическата обстановка прогнозира Румен Петков

Влошаването на социално-икономическата обстановка у нас е възможно да доведе до предсрочни парламентарни избори. Това прогнозира пред медиите в Плевен председателят на ПП АБВ Румен Петков. Той коментира, че първоначалното предназначение на Националния оперативен щаб се е превърнало в предизборна кампания и следейки алгоритъма на поведение на премиера трети мандат, може да се предполага разпускане на кабинета. А причината ще е именно тази, че ситуацията около рязкото обедняване на българския народ няма да може да бъде овладяна.

„В такава ситуация ще се наложи президентът Радев да направи правителство, но това ще стане, когато гладът ще е много осезателен. Борисов ще се появи и ще каже – каква държава ви оставих, вие какво направихте. Ами пак ще трябва да поема нещата“.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков настоя да бъде потърсена отговорност за състоянието на Инфекциозна болница в София от главния държавен здравен инспектор, член на НОЩ и член на борда на болницата, доц. Ангел Кунчев. Пред медиите в Плевен Петков коментира, че здравното заведение, което иначе е със сериозен капацитет – 428 легла, не функционира по предназначение и именно това налага необходимостта във времето на пандемия болните да бъдат лекувани в останалите болници в столицата, като „Пирогов“, примерно, където няма никакви условия да бъдат лекувани инфекциозно болни.

Румен Петков изрази съмнение, че зад подобна организация за справяне с пандемията и подбор на болниците, където да се лекуват болните с коронавирус, стоят финансови интереси, които скоро ще излязат наяве.

Петков коментира и дейността на Министерство на външните работи  по отношение подмяната на личните документи на българските граждани зад граница. По думите му последните два и половина месеца са най-големият провал в историята на Министерството на външните работи на Република България от възстановяването на държавата. Той обясни, че консулските служби зад граница подменят личните документи за самоличност, но отказват да подменят шофьорските книжки и това засяга повече от 1.5 милиона българи, които живеят в чужбина.

„Разбирате, че живота и работата на нашите сънародници зад граница са изключително зависими от мобилността. И за десет години МВнР не можа да създаде организация и условия за подмяна на шофьорските книжки“.

Петков подчерта недомислието на ситуацията, особено в последните месеци на карантина в целия свят и посочи, че за подмяна на шофьорска книжка с пътуване до България, ще е необходим повече от месец, като се добави и задължителния карантинен период. Вината за всичко това, което нагледно показва отношението към нашите сънародници зад граница, е на външния министър Захариева и на министър-председателя Борисов, добави той.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...