Акценти
Начало / Култура / Председателят на парламента откри националния фестивал «Мизия танцува» в Плевен

Председателят на парламента откри националния фестивал «Мизия танцува» в Плевен

Петото издание на Националния фолклорен фестивал «Мизия танцува» днес беше открит в Плевен от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. «Традициите са здравите ни корени, в които се държим в днешния ден и ни превеждат в бъдещето. За плевенчани този фестивал е самочувствие, че са домакини на гости от цялата страна, за да видят промяната на нашия град”, каза в приветствието си към участниците във фестивала Цецка Цачева.

IMG_3826Мизия танцува

От името на Община Плевен участниците във фестивала бяха поздравени от Йонита Иванова, началник на отдел „Култура” в Община Плевен. „Горда съм, че днес Плевен е столица на фолклорната съкровищница на България, че обединява съхранения през вековете неповторим дух и творчески гений на народа ни”, каза тя и изказа специални благодарности на организаторите от клуб „Българско хоро” за волята и усилията да бъдат пазители на безценното ни национално богатство и да привличат все повече съмишленици с мисията да го запазят живо за настоящите и идните поколения.

IMG_3815Мизия танцува

Петото издание на фестивала „Мизия танцува” събира над 500 участници от 20 клуба от различни части на страната. Те ще бъдат оценявани от тричленното жури, оглавявано от доц. Красимир Петров – хореограф, етнограф и преподавател, председател на УС на Сдружението на танцовите дейци. Ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда за цялостно представяне и награда за изпълнение на северняшко хоро.
Фестивалът беше открит с изпълнения на децата от фолклорен ансамбъл «Мизия» при читалище «Съгласие» с ръководители Михаил и Биляна Деневи.
Награждаването е днес от 15.30 часа на площад «Възраждане», където в момента върви надиграването.

Следваща Предишна
IMG_3798Мизия танцува
IMG_3802Мизия танцува
IMG_3809Мизия танцува

IMG_3810Мизия танцува
IMG_3814Мизия танцува
IMG_3818Мизия танцува

IMG_3820Мизия танцува
IMG_3828Мизия танцува
IMG_3829Мизия танцува

IMG_3832Мизия танцува
IMG_3840Мизия танцува
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...