Начало / Култура / Председателят на писателите Боян Ангелов представи новата стихосбирка на Лалка Павлова

Председателят на писателите Боян Ангелов представи новата стихосбирка на Лалка Павлова

Лалка Павлова

Много приятели и почитатели събра в четвъртъчната вечер в галерия „Дарение Светлин Русев” плевенската поетеса Лалка Павлова, за да представи новата си поетична книга „Ранени думи”.  В нея авторката е включила избрани свои произведения от цялото си творчество.

“В “Ранени думи” темите за Отечеството съжителстват безпрепятствено и хармонично с темите за обичта, грижовността и вярата, че поезията може да променя човека и света към по-добро. Може би затова книгата се възприема като монолитна единност и съчетание от различни стихотворни похвати, подчинени на основополагащи тематични тенденции”, е написал в предговора към стихосбирката Боян Ангелов, председател на Съюза на българските писатели. Той беше в Плевен, за да представи новата книга на Лалка Павлова и подчерта, че винаги идва с удоволствие в нашия град, защото тук има много и талантливи творци.

Боян Ангелов

Присъстващите имаха възможност да чуят част от стиховете в книгата, изпълнени от авторката. Сред гостите  на премиерата беше и главният секретар на Съюза на българските писатели – Христо Ганов, който е и почетен член на Дружеството на писателите в Плевен.

За завършеност на вечерта в програмата бяха включени изпълнения на  Детска балетна школа към читалище “Съгласие”.

балет съгласие

Лалка Павлова е председател на плевенското писателско сдружени. Тя е член на Съюза на българските писатели.Книгата “Ранени думи” излиза в издателство “Български писател”. Дизайнът на корицата е на младия художник Калин Павлов, а в стихосбирката са включени картини от художника Уйлям Блейк – представител на романтизма в английската живопис.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...