Акценти
Начало / Култура / Председателят на парламента и министър пожелаха „на добър час” на фестивала „Катя Попова”

Председателят на парламента и министър пожелаха „на добър час” на фестивала „Катя Попова”

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева откри снощи  28-то издание на Международния фестивал Лауреатски дни „Катя Попова”. За мен е привилегия да бъда патрон на поредното издание на Лауреатски дни „Катя Попова”,  подчерта Цецка Цачева и добави, че фестивалътт дава на плевенчани европейска  гордост и самочувствие. Плевен е град с музикални традиции, които опазва през годините, с блестящи инструменталисти и публика, която чувства музиката, каза още тя преди да пожелае „на добър час” на фестивала.

Участниците в международния музикален форум получиха поздравителен адрес и от министъра на културата Вежди Рашидов, който изтъкна приноса на Плевен в утвърждаване на културните традиции на страната.

Горд съм, че родният град на Катя Попова продължава добрата традиция да събира на една сцена утвърдени творци и млади таланти от различни страни, за да създаде неповторима атмосфера с магията на музиката, акцентира в приветствието си кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Той благодари на организаторите за волята да отстояват авторитета на фестивала и пожела на участниците и на публиката прекрасни мигове от досега с красотата на музиката.

В продължение на четири вечери на фестивалните сцени в Драматичния театър и камерна зала „Катя Попова” ще се представят 10 изпълнители от България Русия, Чехия и Китай, лауреати на престижни международни конкурси.

Днес , като част от съпътстващата програма на фестивала, ще се проведе кръгла маса на тема  „Стратегия  за развитие на културните институти в България” с участието на Стефан Илиев – експерт по музика в Министерството на културата.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...