Начало / Общество / Председателят на Общинския съвет се срещна с ръководителя на скаутската организация в Плевен

Председателят на Общинския съвет се срещна с ръководителя на скаутската организация в Плевен

Предстоящи инициативи на скаутската организация в Плевен до края на годината обсъдиха по време на среща председателят на Общинския съвет Мартин Митев и Линка Михова – ръководител на плевенския Скаутски клуб „Лъвче”. Двамата коментираха организацията на конкретни прояви: международна среща, планирана от скаутската организация по повод 140-ата годишнина от Плевенската епопея; доброволческа среща в Плевен през месец декември; реализацията на проекта за нова спортна площадка в града, за която има и решение на Общинския съвет. Обсъдени бяха и възможностите за обособяване на младежко пространство в Плевен, където младите хора в града да имат възможност да се срещат и развиват дейности по интереси.

„Част от проявите на организацията ни тази година са включени в Календара за младежки дейности на Общината. Радвам се, че за 2017-ата Общински съвет – Плевен гласува средства в подкрепа на младежките инициативи“, заяви в началото на разговора Линка Михова и подчерта, че и за предстоящите прояви скаутите ще разчитат на подкрепа от страна на местната власт. „Считам, че ние като Общински съвет е правилно да подкрепяме проявите, организирани от и за младите хора. По тази причина в Бюджет 2017 бяха гласувани и средствата в размер до 10 000 лв. за подпомагането на младежки дейности. Разбира се – не става дума за 100% финансиране на дейността им, а за подпомагане“, заяви от своя страна Мартин Митев.

По време на разговора Мартин Митев и Линка Михова коментираха какви са възможностите в Плевен да бъде обособено младежко пространство. „Става дума за място, където младите хора на Плевен да могат да се  събират, да общуват и да се изявяват. Във Варна например са превърнали едно старо хале в такова място за събирания – със скейт парк, библиотека, с маси за тенис и т.н. Вариантите са много, иска ни се и ние в Плевен да намерим своя“, сподели Линка Михова. Във връзка с въпроса бяха обсъдени и различни варианти за свободни общински имоти в Плевен, които биха били подходящи за осъществяването на проекта. „Идеята е хубава и ще съдействам според правомощията си за нейната реализация“, заяви от своя страна на Председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Скаутски клуб „Лъвче” е регистриран на 30 март 2002 г. и тази година се навършват 15 години от създаването му. Клубът  е част от Организацията на българските скаути и е продължител на скаутските традиции на скаутите – ветерани от Плевен. Целта на скаутската дейност е да помага развитието на младите хора. Организацията на Българските скаути работи изцяло на доброволчески принцип.

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...