Акценти
Начало / Общество / Предприемат мерки срещу злоумишлените анонимни обаждания

Предприемат мерки срещу злоумишлените анонимни обаждания

80% от случаите на злоумишлени обаждания за поставено самоделно взривно устройство са детска проява. В тази връзка съвсем наскоро, може би след пролетната ваканция на учениците и със затоплянето на времето, ще предприемем поредица от мерки в насока ограничаване на явлението, това заяви на сеща с представители на медиите директорът на Областната дирекция на МВР Плевен комисар Мирослав Николов.

Той беше категоричен, че това са обществени явления със сериозен обществен резонанс на фона на нарастващите терористични заплахи. Идеята е за в бъдеще да се набележат адекватни мероприятия и то не само от страна на полицията, а с партньорски служби и организации, по които да може да се оказва влияние. „Заливат ни злоумишлени обаждания за самоделни взривни устройства в училища и детски градини, при това – с неясни мотиви”, обясни комисар Николов.

В тази връзка зам.-директорът на областната дирекция – главен инспектор Денислав Маринов, оповести повече подробности за последния такъв регистриран случай. Ще припомним, че на 30 март 10-годишно момче вдигна на крак полицията с обаждане за поставена бомба в МОЛ-а. Бомба не беше открита, но пък беше установено, че детето е ученик в Помощно училище. Момчето е хиперактивно, със забавено развитие, дете е на разведени родители, но живее при баба си и дядо си. При проведена с него беседа от инспектор в Детска педагогическа стая, момчето не е дало смислено обяснение защо се е обадило.

Междувременно на срещата с журналисти стана ясно, че доскорошният началник на Второ Районно управление на МВР Плевен главен инспектор Денислав Маринов е новият зам.-директор на Областната дирекция на МВР в града. Временно назначен за шеф на Второ районно е шефът на криминалния сектор там.

На снимката: гл. инспектор Денислав Маринов

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...