Акценти
Начало / Общество / Предприемат мерки за почистването и поддръжката на „Улпия Ескус”

Предприемат мерки за почистването и поддръжката на „Улпия Ескус”

Областният управител на Плевен Ралица Добрева ще предприеме мерки за почистването и поддръжката на „Улпия Ескус”, съобщават от пресцентъра на Областната администрация. В тази връзка от Областта ще подсигурят препарат и машинки за косене и подкастряне за поддръжката на археологическия обект в Гиген. С това се ангажира областният управител на Плевен Ралица Добрева след посещението си на обекта заедно със своя заместник арх. Бойко Балтаков.

„Римският град е изключителна археологическа ценност и ще се постараем с възможностите, които имаме, да поддържаме направените до този момент разкопки в добър вид, така че те да бъдат обект на интереса и на посетителите”, каза Ралица Добрева. Тя допълни, че се очаква през май месец да бъдат назначени 4 човека по временната заетост, които ще бъдат натоварени с поддръжката на „Улпия Ескус“.

IMG_1419

Проект на Областна администрация предвижда възстановяване на римския град, а за финансиране вече е кандидатствано по програмата на трансгранично сътрудничество Интеррег Румъния – България.

IMG_1405улпия ескус

Снимки: Областна администрация – Плевен

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...