Начало / Общество / Предложения за четирима нови почетни граждани на Плевен внасят на предстоящата сесия

Предложения за четирима нови почетни граждани на Плевен внасят на предстоящата сесия

Комисията по Наредба №11 в Общински съвет – Плевен, за удостояване със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ подкрепи с пълно мнозинство предложенията за удостояване с почетното звание на четирима именити плевенчани: Ваня Делийска – създател и художествен ръководител на хор „Звъника“; Максим Горанов – музикант и композитор; Проф. д-р Константин Койчев, д.м.н. – който е сред основателите на Медицински университет – Плевен; и Васил Копчев – учител и общественик, инициатор на Националния поход „По стъпките на Апостола“. И четирите решения бяха гласувани и приети на заседание на Комисията на 20 април 2023 г., свикано от председателя на местния парламент и председател на Комисията Мартин Митев.

Предложението за удостояване на Ваня Делийска със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет – Плевен от кмета на Общината Георг Спартански.

Предложението за удостояване на Максим Горанов със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет – Плевен от 38 общински съветници от състава на местния парламент. Предложението е подкрепено и от Плевенската филхармония.

Предложението за удостояване на проф. д-р Константин Койчев, д.м.н. със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет – Плевен от Националния съвет на БЧК и е подкрепено от Академичния съвет на Медицински университет – Плевен.

Предложението за удостояване на Васил Копчев е внесено от Общинския комитет и Сдружение „Васил Левски“ в Плевен. От страна на вносителите на заседанието на комисията в четвъртък присъстваха лично д-р Галина Цветкова – председател на общинския комитет, и Свилен Стойчев – ръководител на клуб „Млади възрожденци“.

Съгласно общинската Наредба №11, на основание приетите от Комисията решения вече са изготвени и писмените предложения за заседанието на Общинския съвет, насрочено за 27 април. Те ще бъдат внесени от председателя Мартин Митев, като за приемането им в Общинския съвет са нужни гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...