Акценти
Начало / Общество / Предлагат Русалин Русалинов за званието „Почетен гражданин на Община Плевен“

Предлагат Русалин Русалинов за званието „Почетен гражданин на Община Плевен“

Предложение за присъждане званието „Почетен гражданин на Община Плевен“  на Русалин Русалинов – вицепрезидент на Българската национална федерация по карате и президент на КК „Петромакс“ – Плевен, е внесено и прието единодушно  в Комисията по Наредба №11 в Общински съвет – Плевен. Предложението предстои да бъде внесено за гласуване в  Общинския съвет.

 „Съгласно процедурата в Наредба №11 за символиката, знаците, официалните празници и отличията на Община Плевен, на основание решението на Комисията ще бъде изготвено писмено предложение за г-н Русалин Русалинов, което ще внеса за заседание на Общинския съвет“, информира председателят на местния парламент Мартин Митев, който е и председател на Комисията. За приемане на решението в Общинския съвет са нужни гласовете на две трети от общия брой на общинските съветници.

Предложението за удостояване на Русалин Русалинов със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“ е внесено в деловодството на Общински съвет – Плевен от 23-ма общински съветници, представители на различните групи. В него се посочва:

„КК „Петромакс“ – Плевен е клубът, извел Ивет Горанова до олимпийското злато в Токио и има заслужени над 500 купи в различни категории и състезания на световно, европейско, балканско и национално ниво. Клубът е признат за институция за постигане на хармония между тялото и душата и за изграждане на психическа и физическа дисциплина, независимо от възрастта на участниците. Години наред, наравно със своите треньори, той работи с младите поколения, като не само създава от тях успешни спортисти, но и изгражда достойни личности и стойностни хора. Поколения плевенчани започват спортната си кариера в този клуб и прославят името на Плевен и на България по света.

Русалин Русалинов, чрез своя професионализъм, отговорност и философия, изгражда един от най-успешните клубове по карате в България, чиито състезатели постигат все по-високи върхове на спортната сцена. Той е от малкото хора, които години наред дават своя принос за града и заслужава да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Община Плевен“.“

Предложението от групата общински съветници е придружено и от автобиография на Русалин Русалинов с описание на професионалната му дейност, заедно с писмено съгласие от номинирания.

Съгласно чл.39 на Наредба №11 писменото предложение за удостояване със званието се разглежда от комисия в състав: председател на Общински съвет – Плевен, председателите на 10-те постоянни комисии в Общинския съвет и членовете на Постоянната комисия по „Култура, вероизповедания и международна дейност”. Комисията се председателства от председателя на Общинския съвет, който след решение на комисията внася и писменото предложение за удостояване със званието на заседание на Общинския съвет. Званието се връчва на тържествено заседание на ОбС за 15 май – Празника на Плевен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...