Акценти
Начало / Общество / Предлагат плевенско сдружение да поеме стопанисването на вилата на ген. Винаров в „Кайлъка”

Предлагат плевенско сдружение да поеме стопанисването на вилата на ген. Винаров в „Кайлъка”

На предстоящото заседание на Общинския съвет в Плевен ще бъде внесено предложение от кмета Георг Спартански сградата в парк „Кайлъка”, която е ползвана от ген. Иван Винаров в последните години от живота му, да бъде предадена за безвъзмездно ползване от Сдружение “Генерал Иван Винаров за парк Кайлъка”.

Предложението е изготвено на база на молба от председателя на Сдружението, като идеята е то да поеме финансирането за възстановяването на къщата и последващата й поддръжка. Съветниците ще решат дали това предложение е работещо и ще определят срока, за който ще бъде сключен договора.

Общо 26 точки са включени в предварителния дневен ред на заседанието на местния парламент, което ще се проведе на 25 октомври. Сред предложенията за предстоящата сесия са още ратификация на официален договор за установяване на партньорски отношения между Община Гандия, Кралство Испания и Община Плевен, както и План за действие на Община Плевен (2018-2020 г.) в изпълнение на Областната стратегия за интегриране на българските граждани от ромски произход и други граждани в уязвимо социално положение, живеещи в сходна на ромите ситуация. Ще бъде обсъдено и предложение за промяна на решение от август тази година, касаещо капитала на „Тибор“ ЕАД.

Подробна информация за предварителния дневен ред за предстоящото заседание може да бъде намерена на интернет страницата на Общински съвет – Плевен, меню „Заседания на Общински съвет”.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...