Начало / Общество / Предлагат Община Плевен да награди Тихомир Иванов и Невяна Владинова

Предлагат Община Плевен да награди Тихомир Иванов и Невяна Владинова

Кметът Георг Спартански днес внесе предложение в Общинския съвет за отпускане на парична награда за плевенските състезатели Тихомир Иванов – скок височина, Невяна Владинова – художествена гимнастика, и за треньора на Тихомир – Георги Гетов. „Тези наши състезатели не спечелиха медали от Олимпиадата в Рио, но предизвикаха възхищението на цяла България за духа и борбеността, която показаха по време на състезанията в Рио”, мотивира предложението си кметът Спартански.

Това е едно от общо шестте допълнителни точки, които кметът Георг Спартански внесе и съветниците приеха да бъдат включени в дневния ред.

Другите касаят решение на ОбС за предприемане на мерки за подобряване енергийната ефективност на ДФСГ „Интелект”. Ако бъде прието, училището ще може да кандидатства с проект за отпускане на 1 млн. 400 хил.лв. от фонда за енергийна ефективност. Друго предложение е четирите професионални гимназии, които преминаха на общинско подчинение – ПГ „Захарий Зограф“, ПГЛВ „Ал. Стамболийски“, ПГХВТ „Луи Пастьор“ и ПГ по мениджмънт и хранителни технологии, да станат второстепенни разпоредители с бюджета. Още една от допълнителните точки се отнася до образованието – тя е за отпускане на средства за разкриване на една маломерна паралелка втори клас в НУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Славяново. Последното допълнително предложение е по настояване на вр.и.д. директор на Северняшкия ансамбъл и е за увеличаване на щата на ансамбъла с 6 бройки. Предложението се внася за втори път за гласуване на сесия на ОбС.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...