Начало / Крими / Предадоха на съда плевенчанина, който удари фатално перничанин в нощен клуб

Предадоха на съда плевенчанина, който удари фатално перничанин в нощен клуб

Окръжна прокуратура –Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 48-годишен мъж, който в нощен клуб, ударил перничанин и по непредпазливост причинил смъртта му.

Обвинението срещу Маню К е за това, че на  13.02.2016 г., в гр.Плевен, по непредпазливост причинил смъртта на Кирил Д. от гр.Перник, вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в черепно мозъчна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по чл.124 ал.1 пр.1, във вр. с чл.128 ал.2 от НК.

На 12 срещу 13.02.2016 г., около полунощ, пострадалият Кирил Д.  от гр.Перник, посетил клуб „Анаконда-2“, намиращ се в центъра на гр.Плевен. Поводът бил свързан с качеството му на импресарио на танцьорки, наети от него за работа в клуба. След като употребил значително количество алкохол и във видимо нетрезво състояние, около 04.30 часа Кирил Д. се качил на дансинга, за да танцува. Около 05.00 часа същият се спънал, залитнал и паднал върху хладилна витрина, в резултат на което счупил няколко бутилки с алкохол. След като станал отишъл да говори с управителя на заведението за заплащането на счупените от него бутилки. След приключване на разговора им, без каквато и да било видима причина Кирил Д. нападнал в гръб обвиняемия Маню К., който си седял сам на един от столовете на бара, като с ръка дръпнал яката на якето на обвиняемия, при което той се завъртял и за момент изгубил равновесие. Тогава се намесил свидетеля Ивайло Д., който хванал Кирил Д. за ръцете и го издърпал в страни от бара. В този момент обвиняемият се нанесъл неочакван удар с юмрук в лицето на Кирил Д. Пострадалият бил транспортиран до спешната помощ на УМБАЛ „Д-р Г.Странски“ гр.Плевен, като междувременно починал. Обвиняемия Маню К. е осъждан. Има взета мярка за неотклонение домашен арест.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...