Акценти
Начало / Крими / Предадоха на съда извършителя на жестоко двойно убийство в Горни Дъбник

Предадоха на съда извършителя на жестоко двойно убийство в Горни Дъбник

Окръжна прокуратура – Плевен е внесла в съда обвинителния акт срещу П. Ч. , който на 30.10.2017 г. в с.Горни Дъбник,  обл. Плевен, умишлено умъртвил Н. П.  и С. Г., като деянието е извършено с особена жестокост, а по отношение на убитата Н. П. е извършено предумишлено и по особено мъчителен начин, като смъртта е настъпила на 31.10.2017г.

Обвиняемият и пострадалата жена живеели на съпружески начала, като от връзката имали дете. През 2017 г. отношенията между тях се влошили,   обвиняемият ревнувал жената и я заплашвал с убийство, ако го напусне.

В началото на 2017 г. пострадалата  се запознала с друг мъж, който търпял наказание в Затвора и сключила граждански брак с него.

 Въпреки раздялата им, обвиняемият продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат отново, ще убие детето им и себе си. След категоричните откази на жената, той взел решение да си отмъсти. На 30.10.2017 г. в късния следобед, обвиняемият пристигнал с автомобил в с. Горни Дъбник и се  придвижил до къщата, в която живеела пострадалата и баща й. През незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневна стая, където изчакал два часа, за да се прибере жената в стаята си. След което излязъл от укритието си, влязъл в стаята и нанесъл удар с нож в коремната област на жената. Пострадалата започнала да вика за помощ. На виковете й се отзовал бащата, на когото обвиняемият нанесъл няколко прободни рани, от които мъжът починал.

По искане на прокуратура обвиняемият е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...