Акценти
Начало / Общество / Превантивни мерки в Крушовица

Превантивни мерки в Крушовица

Превантивни мерки срещу кражби и други престъпления вземат в плевенското село Крушовица, община Долни Дъбник. С реализиране на идеята се е заел кмета Методи Недялков. Той планира да бъдат поставени камери във всички точки на селото.

„След като анализирахме положението, решихме да поставим около 15 устройства да за обхванем територита на цялото село. Преди четири години са монтирани шест камери, които работят и в момента. Доволни сме и желаем да поставим още десет. Закупил съм пет, получих и други като дарение от приятели. Необходими са обаче поне още няколко“, уточни кметът.

Той е сигурен, че предприетата превенция ще е от голяма полза за с.Крушовица. „При нас в разбирателство съжителстват около 1100 жители от различни етноси. В сравнение с околните села, тук е най-спокойно. Случва се на 3-4 месеца по някоя кражба. Именно затова искаме да монтираме още камери. А не да чакаме подобни неща да се случват и чак след като проблема е факт да търсим начин за премахването му“, коментира Недялков.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...