Акценти
Начало / Крими / Пребиха възрастен мъж заради 60 лева

Пребиха възрастен мъж заради 60 лева

Плевенски полицаи са събрали достатъчно доказателства за уличаването на двама рецидивисти в извършване на тежко криминално престъпление, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разследването установило, че двама мъже от Беглеж – 20-годишен и 24-годишен – на 24 август са нанесли побой и са ограбили 84-годишен свой съселянин. Около 19.00 часа извършителите влезли през незаключена входна врата в лятната кухня на възрастния мъж и го привели в безпомощно състояние. Нападателите използвали физическа сила и пребили възрастния човек с дървени колове. След като откраднали 60 лева и осем газови патрони калибър, избягали.

Проверка изяснила, че 20-годишният има 6 криминалистически регистрации във Второ Районно управление “Полиция” Плевен за кражби и отнемане на МПС, но не е осъждан. Съучастникът му има 4 заявителски материала за кражби и отнемане на МПС и една криминалистическа регистрация. Задържани са за срок от 24 часа. Сезирана е прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...