Акценти
Начало / Образование / Практически семинар за начални учители от областта се проведе в СОУ „Иван Вазов”

Практически семинар за начални учители от областта се проведе в СОУ „Иван Вазов”

СОУ "Иван Вазов"

Със засаждане на пролетни цветя в двора на СОУ „Иван Вазов” завърши днешният практически семинар за начални учители от област Плевен. Цветята засадиха ученици от втори клас заедно с Малинка Драганова, старши възпитател в училището.

Преди това децата и Малинка Драганова проведоха пред учителите от областта занимание по интереси в изградения по европейски проект кабинет за целодневно обучение в начален етап. Модерният кабинет работи от тази учебна година и в него се обучават 150 деца от 1 и 2 клас. Той е създаден по проект „Заедно в училище учим, играем, творим”, за който от МОН са отпуснати 10 000 лв. Темата на урока днес беше „Пролет” и след като учениците се подготвиха, изработиха цвете от салфетка.  Целта е да се покаже, че в часовете за самоподготовка децата учат, но имат и време за разтоварващи дейности и спорт, обясни Милена Борисова, главен учител в начален етап в СОУ „Иван Вазов”.

СОУ "Иван Вазов"

По- късно в зала „Европа” възпитателите от СОУ „Иван Вазов“ Красимира Найденова, Силвия Бетовска и Наталия Игнатова споделиха акценти от своята работа за изграждане основите на самостоятелното учене при малките ученици в часовете по самоподготовка.

Практическият семинар е от календара на РИО – Плевен и се организира със съдействието на главен експерт Елисавета Сергеева, която присъства на семинара.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...