Акценти
Начало / Образование / Празнично шествие на Випуск 2022  млади лекари на Медицинския в Плевен

Празнично шествие на Випуск 2022  млади лекари на Медицинския в Плевен

Медицински университет – Плевен организира празнично шествие и Тържествена промоция на младите лекари от Випуск 2022 на Факултет „Медицина“ на 16 декември 2022 г., петък, с участието на Академичното Ръководство, преподавателите и близките на дипломантите.

Празникът ще започне в 10 часа с ритуала по предаване на символите на Университета пред Ректората. От там ще тръгне и празничното шествие, което ще стигне до площад „Възраждане”. По традиция отличници на випуска поднесат венец пред Вечния огън  на Параклис-мавзолей  „Св. Георги Победоносец”

Тържествена промоция на младите лекари ще започне в 11 часа в зала „Магнум” на Втора клинична база.

След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 100 абсолвенти от България, Сърбия, Украйна и Македония придобиват образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2022 млади лекари е Много добър 4.91. Броят на отличниците е 18, от които двама са дипломирани с пълно отличие. Първенците на випуска са д-р Симонета Красимирова Иванова и д-р Ива Цветанова Андреева, които ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ“.

По покана на Академичното ръководство на МУ-Плевен специален гост на събитието тази година ще е проф. Атанас Семов – български учен юрист, член-кореспондент на БАН, университетски преподавател и конституционен съдия. Той ще изнесе академично слово за младите лекари от Випуск 2022.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...