Начало / Последни новини / Празнични емоции с лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама“

Празнични емоции с лекоатлетически турнир „Плевенска Панорама“

Турнирът „Плевенска Панорама“ се превърна в национален празник на леката атлетика. Подобно на първите две издания след възстановяването му през 2016 г. и сега състезанието предизвика същински фурор. Традицията от преди години е на път да се възобнови в най-авторитетното състезание по лека атлетика, провеждано извън пределите на София. Инициатор и организатор е президента и треньор на плевенския СКЛА Феникс 2004 – Светослав Топузов, който е изградил шампиони като Тереза Маринова, Ивайло Русинов, Васил Гергов, Андриана Бънова, Даринка Йотова, Тодор Шопов, Здравко Димитров и други.

Над 120 състезатели /от деца до младежи/ от 17 български клуба участваха в тазгодишното издание на турнира по лека атлетика /дисциплини – спринт 60 м, скок дължина, скок височина и тласкане на гюле/ в зала – „Плевенска Панорама“. Сред тях бяха и възпитаниците на плевенските клубове. Община Плевен също оказа финансова помощ. Проявата в залата по лека атлетика уважиха кмета на Община Плевен – Георг Спартански, заместникът му Иван Кюлджийски, експерта за Плевен на Министерството на младежта и спорта – Атанас Кършев, зам.директорът на Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен.

Класиралите се на първите три места във всяка дисциплина бяха наградени с медали и сувенири Панорама „Плевенска епопея 1877 г.”. Завършилите до 6-о място получиха грамоти.

Паралелно с чисто спортната проява, за гостите бе организирано безплатно посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.

„Турнирът „Плевенска Панорама“ е контролно състезание, на база подготовката в периода септември – октомври. Ползата от участието в него е да се види, който до какво ниво е достигнал в подготовката си и да направи своите изводи, ако е необходимо и корекции. Удовлетворен съм, че всички, които участваха изразиха задоволство от организацията ни“, каза Топузов.

Победители в отделните дисциплини

60 метра гладко бягане

Под 16 години – Александра Янева – Суперспорт /Варна/

Цветан Георгиев – АК Плевен 2014

Под 18 г. – Йоана Цонева – Атлетика 2012 /Велико Търново/

Михаил Гаргов – Суперспорт /Варна/

Скок дължина

Под 16 г. – Илияна Йорданова – Суперспорт /Варна/

Виктор Вангелов – КЛАСА /София/

Под 18 г. – Валеса Лазарова – Атлетика 2012 /Велико Търново/

Цветелин Кирилов – АК Плевен 2014

Скок височина

Под 16 г. – Цветелина Герганова – СКЛА Спартак /Плевен/

Денис Маринов – Спринт /Червен бряг/

Под 18 г. – Петко Стаменов – Спринт /Червен бряг/

Дияна Консулова – Атлетика 2012 /Велико Търново/

Тласкане гюле

Под 18 г. – Яна Копчева Локомотив /Русе/

Виктор Добрев – Дунав /Русе/

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...