Акценти
Начало / Образование / Празник на творчеството и приятелството организираха  в Дом „Детелина”

Празник на творчеството и приятелството организираха  в Дом „Детелина”

Традиционните ноемврийски Дни на творчеството и приятелството започнаха днес в Дома за деца лишени от родителски грижи „Детелина” в Плевен. Те се провеждат за трета поредна година и обичайно са в седмицата, в която се отбелязва Деня на християнското семейство, обясни  Наталия Недкова, директор на Дом „Детелина”.  Днес тя беше в по-необичайна роля – на вълшебницата, която прави добрини и увлича всички в празника на децата.

Гости, които искаха да споделят радостните мигове заедно с малчуганите, бяха много. „Към тези празници приобщаваме колегите от училищата, в които нашите деца учат, техните съученици и родителите на техните съученици. Правим го, за да бъдат приети нашите деца такива, каквито са – красиви, талантливи, засмени”, сподели Наталия Недкова.

Празникът обичайно се провежда в два дни, като  децата се включват в творческите ателиета „Сръчни ръце”, „Готварство” и „Фризьорство”. Резултатите на  малките фризьори  можеха да се видят по време на приказния цирк, който децата от „Детелина” представиха пред своите гости. А с изработените от децата сувенири и сладкиши е подредена изложба- базар.

Утре заниманията в ателиетата ще продължат. Празникът ще завърши с дискотека.

В момента  в Дома „Детелина” са настанени 31 деца на възраст от 3 до 10 години. В Дома те намират истинско семейство. Заедно с учителите, специалистите, лелките се учат да четат и пишат, подготвят се за училище, правят сладки и питки, рисуват. Правим задно всичко онова, което се прави в едно обикновено семейство, разказа директорката. В началото на месеца 11 деца са изведени и настанени в един от Центровете за настаняване в Плевен.

Следваща Предишна
IMG_5054Детелина-празник
IMG_5046Детелина-празник
IMG_5056Детелина-празник

IMG_5057Детелина-празник-мажоретки
IMG_5060Детелина-празник
IMG_5063Детелина-празник

IMG_5075Детелина-празник
IMG_5077Детелина-празник
Детелина-празник

Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...