Акценти
Начало / Спорт / Празник на спорта организират в Община Левски

Празник на спорта организират в Община Левски

Масови спортни изяви на учениците от училищата в Община Левски подготвят по повод 17 май – деня на българския спорт. Мероприятията ще продължат и на следващия ден, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

На 17 май празникът ще бъде открит с демонстрационна среща по хандбал и с концерт на мажоретния състав на СОУ „Крум Попов” от град Левски в 17.00 часа в двора на училището.

На 18 май от 9.00 часа започват състезателни игри на градския стадион. С масов крос, обиколка на стадиона от ученици от 1 до 4 клас от ОУ „Хр. Ботев” в Българене, НУ „Хр. Ботев” Левски, ОУ „Максим Горки” Левски, СОУ „Крум Попов” Левски и ОУ „Неофит Рилски” с. Обнова ще започне празникът на спорта. Следва теглене на въже от отбори на 6 училища. От 9.30 часа на спортната площадка на СОУ „Крум Попов” ще започне баскетболна среща на два сборни състава момчета от 9 – 12 клас на ПГ „Никола Вапцаров”. Представителни отбори – момчета, от класовете на ПГ „Никола Вапцаров” ще участват и в състезание по тенис на маса в залата по борба.

Футболни срещи за ученици от 1 до 4 клас и от 5 до 7 клас предвижда още програмата. При малките ще се включат 4 отбора, а при по-големите – 6.

Спортен карате клуб ”Киокушин” и Клубът по авиомоделизъм в Левски също ще демонстрират своите спортни постижения на градския стадион.

За всички победители в състезанията Община Левски е предвидила награди. Кои ще бъдат отличените ще стане ясно на церемония на 18 май от 13.30 часа.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...