Акценти
Начало / Общество / Празник на приятелството и толерантността проведоха в Левски  

Празник на приятелството и толерантността проведоха в Левски  

Екипите на Център за обществена подкрепа (ЦОП), Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи (ЦНСТДМ) гр. Левски проведоха „Празник на многообразието“.

Инициативата е част от Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“. Идеята е чрез различни прояви да се насърчава толерантността в общуването между хората, въпреки различията между тях, и уважение между поколенията.

В празника, който се проведе на 12 май, участваха децата от ДГ „Локомотив“, учениците от НУ „Христо Ботев, ОУ „Максим Горки, СУ „Крум Попов“ , певческа група към пенсионерския клуб, множество гости, сред които служители на Отдел „Закрила на детето“ при Дирекция „Социално подпомагане“ гр. Левски, родители, учители и жители на града.

Всички  се забавляваха и с много старание участваха в предложените разнообразни групови дейности: изработване на колажи, съставяне на изречения от думи, посветени на приятелството, красиви послания, изящни арт изделия и други.

Деца и възрастни показаха на практика значимостта на приятелството, проявиха внимание, толерантност, взаимопомощ . Те показаха, че всички, макар непознати и различни, мотат  заедно да творят, да пеят и да се веселят.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...