Акценти
Начало / Общество / Празник на доброто настроение създаде „Кайлъче фест“ (снимки)

Празник на доброто настроение създаде „Кайлъче фест“ (снимки)

Пъстър и изпълнен с положителни емоции е детският фестивал за игри и творчество, който започна днес в парк „Кайлъка“. До 5 юни „Кайлъче фест“ ще раздава добро настроение за малки и пораснали деца с хамаци и люлки, игри и творчески работилнички, куклен театър и музикални игри, читалня и кукли, сладки и възглавници на поляните в началото на парка.

Програмата започна с творчески работилнички и кулинарно ателие, а хамаците се превърнаха в любимо място за подрастващите, които се редяха на опашка, за да се полюлеят.

Утре мероприятията продължават от 11:30 часа с „Десетте пръстчета на въображението“ – творчески ателиета за рисунки, кукли, картички и книготека (библиотека на възглавнички).  В 14:00 часа стартира „Хляб за всяко дете“ – кулинарно ателие, а от 15:00 часа – „Аз имам право“ – беседа за правата на детето. В 16:00 часа малчуганите ще могат да се забавляват с „Четива за малките същества“ – интерактивна читалня и стихоплетница, а от 19:00 часа ще започне кукленият театър „Скъпоценно“.

В последния ден от фестивала – 5 юни, началото ще бъде поставено в 11:30 часа с „Кашон с облаци (боклуци)“  – творчески работилнички за рециклирано изкуство. От 14:00 часа ще започне „Посей живот“ – ателие-беседа за засаждане, а от 15:00 часа – „Аз съм част от природата“ –  рисувално ателие и изложба.

В 16:00 часа ще започне „Обелки и обеци“ – творческа работилничка за накити и кулинарно ателие, а в 17:00 часа ще стартира игротеката „Въжеиграч с ластик“. Финалът на фестивала ще бъде поставен в 19:00 часа в неделния ден с игра – състезание за почистване на поляните с включване на децата по желание.

Следваща Предишна
кайлъче фест
кайлъче фест 1
кайлъче фест 2

кайлъче фест 3
кайлъче фест 4
кайлъче фест 6

кайлъче фест 7
кайлъче фест 8
кайлъче фест 9

кайлъче фест 5
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...