Акценти
Начало / Общество / Родители организираха празник за малчугани на детска площадка в жк „Мара Денечева“ – юг

Родители организираха празник за малчугани на детска площадка в жк „Мара Денечева“ – юг

10363733_10202093122716201_901749198722474753_n (1)

Празник за малчугани организираха родители на детската площадка, която се намира жк. „Мара Денчева” – юг, в Плевен. Събитието се състоя през уикенда. Инициативата се провежда за втора поредна година. Малчуганите демонстрираха талантите си в различни области – пяха, рецитираха стихове, танцуваха, правиха фокуси, рисуваха. Весел клоун радваше децата и раздаваше бонбони. След като малките творци се изявиха, получиха заслужени грамоти и малки подаръчета. Празникът завърши с много танци, балони, бонбони, конфети и специално поръчана торта.

Детска площадка Мара Денчева - юг празник

Идеята за подобно празненство на открито се ражда миналата година в разговор между няколко майки при откриване на новата детска площадка. „Когато нямаше площадка, нямаше какво да ни сплоти и обедини. Всеки си беше на собствената улица и децата играеха в пепелта. На площадката се родиха много нови приятелства и идеи, с които да разнообразим ежедневието на децата”, разказа за infopleven Боряна Бешева, майка на три деца и един от инициаторите за празника.

детска площадка Мара Денечева - яг

Активните майки създават бързо организация за събитието – една изработва афишите, друга пише писмо до Общината с молба за някаква минимална финансова помощ, трета изработва медали и награди. Идеята увлича младите хора от квартала и резултатът е прекрасен – чудесен празник за децата, който се провежда точно на 1 юни 2013 г.

Тази година ентусиазмът е по-улегнал, но събитието отново го има, а децата са много щастливи и удовлетворени, сподели Бешева. „Много е важно ние, родителите, да сме сплотени и постоянни. Откриваме, че най-безценно е времето, прекарано с децата ни. Изморително  е, но смислено и изграждащо”, добави тя.

детска площадка Мара Денчева - юг

Идеята за следващата година е в игрите да се включат майките и татковците. „Искаме да запазим семейния дух и да дадем възможност на всеки, който иска, да се включи и да се забавлява“, обобщи Бешева.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...