Акценти
Начало / Общество / Празник за Деня на Дунав организираха в Байкал

Празник за Деня на Дунав организираха в Байкал

За поредна година в село Байкал, община Долна Митрополия, се проведе празник за Деня на Дунав. Деца и младежи от общината са включиха в образователни викторини, арт работилница и изложба, информират от Басейнова дирекция „Дунавски район“. Децата получиха първите си уроци по мониторинг на водата. Иво Джокин от Общинския център за извънучилищни дейности и занимания по интереси демонстрира как се работи с набор за изследване на водата на World Water Monitoring Challenge – международна образователна програма, която възпитава в ангажираност за опазване на водните ресурси по целия свят.

Празникът в Байкал се организира от Община Долна Митрополия, Еко-клуб „Дунав“ при Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси, кметство село Байкал, СНЦ ЕКО Байкал с подкрепата на Басейнова дирекция „Дунавски район“ и РИОСВ – Плевен.

ден на Дунав Байкал

Участниците получиха специални грамоти „Приятели на природата“ и материали за Деня на Дунав, предоставени от Международната комисия за опазване на река Дунав.

Следваща Предишна
ден на Дунав Байкал 2
ден на Дунав Байкал 3
ден на Дунав Байкал 1
Следваща Предишна

Снимки: Басейнова дирекция „Дунавски район“

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...