Акценти
Начало / Общество / Правосъдният министър: Няма да закриваме затвора в Белене

Правосъдният министър: Няма да закриваме затвора в Белене

затвор Белене

Министерство на правосъдието не планира закриване на затвора в Белене, става дума само за прекатегоризация. Това заяви вчера министърът на правосъдието Христо Иванов по време на парламентарния контрол, информират на официалния сайт на Министерството на правосъдието.

Министър Иванов подчерта, че затворът в Белене няма да бъде закрит, не се планират и съкращения на надзорно-охранителния състав там. Ще бъде сменен само административния статут и тази институция ще стане затворническо общежитие към затвора в Плевен. По думите на министъра обаче, има видима необходимост от оптимизация на административния персонал на системата на затворите.

Правосъдният министър заяви още, че причината за реорганизацията в местата за лишаване от свобода е и финансова. Средствата за фонд работна заплата, в частта за персонал на ГДИН и подразделенията й, в сравнение с разходите за 2014 г., са намалени с почти 11 млн. лева. Към момента Министерство на правосъдието има преразход от близо милион за работна заплата всеки месец.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...