Акценти
Начало / Крими / Правителството разписа функциите на новите дирекции в МВР

Правителството разписа функциите на новите дирекции в МВР

Правителството одобри днес промени в новите дирекции на Министерството на вътрешните работи. За това информират от пресцентъра на Министерски съвет. Това стана възможно чрез промени в Устройствения правилник на МВР. Те отразяват структурните изменения във ведомството, направени с влезлия в сила в началото на годината Закон за изменение и допълнение на Закона за МВР.
В Устройствения правилник се разписват подробно функциите на новосъздадената Главна дирекция „Борба с организираната престъпност”, на ГД „Национална полиция”, която обедини дирекциите „Криминална полиция” и „Охранителна полиция”, и на дирекция „Миграция”, която до този момент беше в структурата на ГД „Гранична полиция”. Въвеждат се новите наименования и се прецизират функциите и на останалите дирекции.
В МВР се създава длъжността на административен секретар. Той ще подпомага министъра на вътрешните работи като организира и контролира изпълнението на спомагателните дейности на МВР, разработването и прилагането на мерки за недопускане на конфликт на интереси и условия на корупция, както и взаимодействието с други държавни органи, неправителствени организации и синдикати.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...