Начало / Последни новини / По 2 000 лева награда от Община Плевен ще получат Тихомир Иванов и Невяна Владинова

По 2 000 лева награда от Община Плевен ще получат Тихомир Иванов и Невяна Владинова

Двамата състезатели от Плевен – Тихомир Иванов и Невяна Владинова, класирали се на престижни места на Лятната олимпиада в Рио де Жанейро, ще получат парична награда от Община Плевен в размер на по 2 000 лева. Това решиха днес общинските съветници по предложение на кмета Георг Спартански.  Парична награда в размер на 1 000 лева ще получи и треньорът на Тихомир – Георги Гетов.

„Макар и да не завоюваха медали, тези двама състезатели станаха истински герои в техните спортове. Чрез своето участие и класиране в призовата десетка, те допринесоха за славата на нашата Родина и целият свят да чуе за нашата малка страна България”, каза преди гласуването кметът Георг Спартански. Той подчерта, че „макар в момента да не се състезават за плевенски клубове, със своите изяви  и постижения те допринесоха за популяризирането на нашия роден град Плевен”.

Невяна Владинова е тренирала до 10-годишна възраст в Спортен клуб по художествена гимнастика Елегант”. Тихомир Иванов до скоро беше представител на Спортен клуб по лека атлетика „Спартак”, завършил е плевенското Спортно училище „Георги Бенковски”, а през 2014 г. стана „Спортист на годината” на Община Плевен. Георги Гетов е треньор на Тихомир Иванов, треньор в плевенския клуб по лека атлетика „Спартак”, както и в Спортното училище в града. Отличаван е като „Треньор на годината” за 2013 и 2014 г. в анкетата „Спортист на годината” на Плевен.

Средствата за наградите ще бъдат осигурени от резервния фонд на разпределените за спортни дейности.

Общинският съветник Йордан Георгиев предложи да се помисли двамата състезатели да бъдат предложени и за почетно звание.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...