Акценти
Начало / Политика / По 1500 лева бонуси за месец раздали ДПС на новоназначените си хора в ОД”Земеделие” – Плевен

По 1500 лева бонуси за месец раздали ДПС на новоназначените си хора в ОД”Земеделие” – Плевен

DSCN3632

По 1500 лева раздали от ДПС на новоназначените си хора в Областна дирекция ”Земеделие” – Плевен, информира на пресконференция Ралица Добрева, бивш директор на службата. Парите в графата „допълнително материално стимулиране” и получени от хора, които имат един месец служба в Дирекцията, поясни Добрева. От стимулирането са се възползвали единствено кадри на ДПС, никой от старите служители не е получил подобна финансова инжекция.

В резултат на това финансиране дългогодишния главен счетоводител на ведомството подал „доброволно” оставка. Напускането беше заради натиск и за да бъде назначен поредният човек на ДПС, твърди Добрева.

Тя информира още, че уволненията от Областната дирекция и службите в областта продължават в съответствие с промяната на длъжностното разписание. Уволняват се дългогодишни служители, като главният специалист с 20-годишен стаж от службата в Никопол и се назначават младши експерти, за които не се изисква трудов стаж. Уволнени са началниците на Общинските служби по земеделие в Искър и Белене. Двете служби са трансформирани в офиси – първата съответно към Общинската служба по земеделие в Кнежа, а втората – към тази в Левски.

 

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...