Акценти
Начало / Общество / По 15 заявления за достъп до обществена ифромация са работили в МВР – Плевен

По 15 заявления за достъп до обществена ифромация са работили в МВР – Плевен

ОД на МВР

През 2013 година в Областна дирекция на МВР – Плевен са постъпили 15 заявления за предоставяне на достъп до обществена информация,  с четири повече в сравнение с 2012 година. Осем от заявленията са подадени от граждани, пет – от журналисти,  и по едно заявление е подадено от неправителствена организация и от търговско дружество, отчитат от ОД на МВР – Плевен. Заявленията са подадени писмено, като три са изпратени с електронна поща.

Има направено и едно устно запитване, за което е изготвена докладна записка, информират от ОД на МВР, откъдето отчитат усното запитване като нов момент в работата им във връзка с достъпа до обществена информация.

Отчетността на дирекцията, контролната дейност по линия на Сектор „Пътна полиция”и направените разходи във връзка с извършвана охрана на обществения ред са въпросите, по които е искан отговор по реда за достъп до обществена информация.

Всички заявления са разгледани в законоустановения 14 – дневен срок и не са издавани решения за отказ за предоставяне на обществена информация.
При предоставянето на обществена информация са осигурени еднакви условия за достъп до информацията на всички заявители.
Нито едно от издадените решения не е било обжалвано пред Административен съд – Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...