Акценти
Начало / Образование / По 100 дръвчета получиха ДГ „Иглика” и още 14 градини и училища в област Плевен от играта „Хиляди дървета за децата на България”

По 100 дръвчета получиха ДГ „Иглика” и още 14 градини и училища в област Плевен от играта „Хиляди дървета за децата на България”

Истинска гора ще бъде засадена в област Плевен благодарение на ентусиазма на деца, ученици и техните учители и родители. Всички те с огромно желание се включват в играта „Хиляди дървета за децата на България” и изпращат снимка, с която набират гласове за спечелване на наградата – 100 фиданки за засаждане.

В ДГ „Иглика” – Плевен всичко започва от една подарена от родител дървовидна ружа, която е засадена в двора на детската градина. Заедно с учителите се трудят децата от група „Смехорани”. За спомен, всички си правят снимки пред посаденото дърво. Точно тези снимки от градината изпращат за участие в играта, а обудиняващото мото е „Направихме добро – посадихме дърво”.

15000269_1188022851291105_4011483095588213979_o

„Щастливи сме че спечелихме 100 дръвчета – 80 дръвчета черен бор, 10- явор и 10-жълъд. Те вече са при нас в очакване на нашата следваща акция. Част от тях ще засадим в двора на централна сграда и във филиала на градината. Ще го направим заедно с децата, родителите и учителите..А за засаждане на останалите, ще потърсим съдействие от Горско стопанство – Плевен”, каза за ИнфоПлевен Татяна Маринова, учител в ДГ „Иглика”.

Малчуганите от група „Смехорани” изпращат своето послание към всички: Природата е като нас, децата и има нужда от обич.Обичайте я и вие!

%d0%b4%d0%b3-%d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b0-2

По 100 дръвчета от играта „Хиляди дървета за децата на България” печелят още: СУ „Стоян Заимов”, ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, СУ „Христо Смирненски”, ДГ „Ралица”, ДГ „Звънче” – всичките от Плевен; в Кнежа дръвчета ще получат ПГЗ „СТефан Цанов” и ОУ „Васил Левски”; в Левски – ПГСС „Н. Вапцаров”; в Гулянци – СУ „Христо Смирненски”; в Белене – ДГ „Мечта”; в Долни Дъбник – НУ „св.св. Кирил и Методий”, Подем – ВУИ „Христо Ботев”;  село Малчика – ДГ „Люляк”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...